Birch & Wood

Påkostad inredning

Emelie Strand & Malou H. Nilsson, Birch & Wood
Inredningen i Emiles Trädgård genomsyras av kvalitativa material och en lugn och harmonisk färgpalett, som för tankarna till ljumna vindar och Medelhavet. Kök, badrum och garderober är specialdesignade för bostäderna tillverkas av Birch & Wood.

- Vi är ett svenskt företag som startade med tanken att förvaring kan vara vackert och att den ska anpassas till utrymmet. Vi designar och tillverkar platsbyggda kök, garderober, badrumskommoder samt övriga förvaringslösningar. Den platsbyggda inredningen produceras i Dalarna, allt för att hålla en genomgående kvalitet samt att göra ett så litet miljöavtryck som möjligt.

Birch & Wood består av inredningsarkitekter samt designers. De gör även fullskaliga inredningsuppdrag för hela hemmet, från färgsättning och möbelförslag, till belysning och textilier. Genom samarbetet med Birch & Wood erbjuds du möjligheten att utveckla ditt hem för att sätta en personlig prägel.

Vid skapandet av designkonceptet för Emiles Trädgård gick tankarna till medelhavsklimat, olivlundar och saltstänkta klippor. Det syns även i färgpaletten för den platsbyggda inredningen samt val av bänkskiva. De rena linjerna och högkvalitativa materialen som genomsyrar bostäderna är designade och tillverkade för att hålla över tid, säger Emelie Strand, partner på Birch & Wood. Designen och materialen har en exklusiv känsla och genomarbetad helhet för att skapa en känsla av ett varmt välkomnade hem.

Kök

Skräddarsydda Kök Inspirerade av Medelhavet

I Emiles Trädgård har varje kök skräddarsytts av Birch & Wood för att reflektera Medelhavets varma klimat och stilsäkra estetik. Inspirerade av olivlundar och saltstänkta klippor har våra inredningsarkitekter skapat kök som inte bara är funktionella utan också estetiskt tilltalande. Med en palett som speglar naturliga toner och bänkskivor av högsta kvalitet, erbjuder vi en köksmiljö som är både inspirerande och hållbar. De rena linjerna och robusta materialen är valda för att garantera både stil och långvarig användning.
Svensktillverkade kök: Våra kök är skräddarsydda och tillverkade av Birch & Wood i Dalarna, vilket garanterar hög kvalitet och en design som håller över tid.

Exklusiva vitvaror från Miele: Alla våra kök är utrustade med högkvalitativa vitvaror från Miele, vilket ger både funktionalitet och elegans i ditt dagliga liv.

Massiv ekparkett och golvvärme: Inredningen i varje bostad inkluderar massiv tvåstavs ekparkett och golvvärme, vilket ger en varm och inbjudande atmosfär året runt.
Badrum

Funktionella Badrum för Avkoppling och Komfort

Badrummen i Emiles Trädgård är designade med samma noggrannhet och omsorg om detaljer som köken. Birch & Wood har tagit fram badrumskommoder som inte bara är praktiska utan även vackra att se på. Varje element, från handfat till förvaringslösningar, är anpassat för att maximera utrymmet och öka komforten. Med en färgpalett som hämtar inspiration från Medelhavets kust och material som är både vackra och hållbara, skapar vi en plats för avkoppling och återhämtning som känns lyxig och inbjudande.
Svensktillverkade badrumskommoder: Våra badrum är utrustade med exklusiva kommoder från Birch & Wood, tillverkade i Dalarna för att garantera högsta kvalitet och hållbarhet.

Högkvalitativa vitvaror från Miele: Badrummen inkluderar moderna tvättmaskiner och torktumlare från Miele, vilket säkerställer både funktion och elegans.

Material och elegant design: Badrummen pryds av högkvalitativa material såsom sten- eller kompositgolv och väggar, samt väggmonterade WC och handfat från Duravit, vilket skapar en lyxig och hållbar miljö.
Inredningsval

Material & inredningsval

Sand
Mild salvia
Oliv
Inredningsarkitekterna på Birch & Wood har omsorgsfullt valt en färg- och materialpalett som fint matchas ihop, för ett vackert hem. Val som både design- och kvalitetsmässigt håller över tid.
Designkonceptet innehåller tre färger att välja bland som inredningsval, vilka alla passar fint ihop. Dessa färger gäller för köksluckor, garderober, klädkammare, badrumskommod, spegelskåp samt väggar. Materialet på luckorna till kök, garderober/skåp och badrumskommoder är av hög kvalitet. Det finns även möjlighet att välja köksluckor i ekfanér. Till köket finns det kromade eller svarta handtag att välja mellan, och en kompositbänkskiva i den perfekta mellangråtonen har valts till ditt nya hem.

- Vi vill även skapa möjlighet att personifiera ditt hem genom att erbjuda inredningsval och skräddarsydda lösningar. De större lägenheterna har walk in closet och till dessa erbjuds möjlighet att personifiera och skräddarsy den platsbyggda inredningen med materialval, färg och belysning, samt helt välja utförande på förvaringen. Antalet lådor, möjlighet för upphängning, smyckesförvaring samt displaymöjligheter för väskor och skor kan designas helt efter önskemål. Birch & Wood hjälper gärna dig att hitta den perfekta lösningen för att skapa ditt drömhem, säger Malou H Nilsson, partner på Birch & Wood.

Frågor & Svar Inredning

Vilka tillverkar köket?

keyboard_arrow_down

Birch& Wood är tillverkare och leverantör för kök samt all inredning. Allinredning tillverkas i Birch & Woods snickeri, som ligger i Dalarna.

Vad finns det för maskinell utrustning?

keyboard_arrow_down

Miele vitvaror ärgenomgående med induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd köksfläkt i överskåp,inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, högskåp, kyl och frys (delad kyloch frys i 1-2:or), samt tvättmaskin och torktumlare till 3:or och större ochkombimaskin för 1-2:or. Se bofakta.

Vad är det för inredning i garderoberna?

keyboard_arrow_down

Garderoberna kommermed klädstång och hyllor i samma utförande som kökssnickerierna. Vid tre ellerfler garderober bredvid varandra är det släta vita skjutdörrar istandardutförande.  Walk in closet är medhatthylla, klädstång i krom och skohyllplan. Samma färgval som allt övrigtplatsbyggt och kök. Se bofakta.

Vad är det för materialval i lägenheten?

keyboard_arrow_down

Mattlackat tvåstavsmassivt ekgolv. Stenkompositgolv i badrum, bastu och del av hall. Vita släta tak ochväggar, eller den färg man valt. Grå kompositsten.

Finns det vinkyl?

keyboard_arrow_down

Nej,men går att väljas som inredningsval

Kan jag förändra inredningen i bostäderna?

keyboard_arrow_down

Ja, det finns en delval på färger och material som kan göras enligt inredningsvalen.Birch & Wood har även möjlighet att hjälpa utöverdetta med interiör inredning som belysning, möbler och färgskalor i lägenheten.Ta kontakt direkt med Birch & Wood för att få mer information

Kontakta oss

Skriv upp dig med dina kontaktuppgifter nedan, så kommer en av våra erfarna mäklare att kontakta dig för att berätta mer om Emiles Trädgård, svara på dina frågor och guida dig genom processen. Dessutom får du en exklusiv inbjudan till vårt lanseringsevent den 29 maj, där du kommer att få en första titt på vad Emiles Trädgård har att erbjuda.

Karta