Ekonomi

En hållbar boendeekonomi

Per Anders Forsgren, Mediator
Genom att erbjuda en skuldfri föreningsstruktur garanteras låga årsavgifter och skydd mot ränteöverraskningar, vilket ger en oöverträffad ekonomisk stabilitet och förutsägbarhet. Detta unika upplägg, kombinerat med goda intäkter från uthyrning av lokaler och parkeringsplatser, säkerställer en stark och hållbar ekonomi för föreningen, vilket skapar ett tryggt boende för dess medlemmar.

Emiles Trädgård riktar sig mot 50+ generationen som sedan länge är etablerad på bostadsmarknaden, och har funderingar på ett mer anpassat boende.

- Vi har valt att bilda en så kallad skuldfri bostadsrättsförening med möjlighet till viss belåning för dig som så önskar för din egen andel, säger ekonomiska förvaltaren Per Anders Forsgren från Mediator, som har mer än 30 års erfarenhet av arbete med bostadsekonomi.

- I en traditionell bostadsrättsförening är en del av din årsavgift bostadsrättsföreningens räntebetalning och amortering på föreningens lån. Avgiften ger inte heller någon avdragsrätt. I en skuldfri bostadsrättsförening utgår avgiften i stället endast utifrån föreningens drift och underhållskostnader. När du köper en lägenhet i Emiles Trädgård får du ett högre ingångsvärde, en lägre årsavgift samt, viktigast av allt det kommer inte bli några ränteöverraskningar i föreningens ekonomi. Du slipper den dubbla räntesmällen som många som bor i bostadsrättsförening drabbats av de senaste åren, säger Per Anders.

Är skuldfri förening en beprövad lösning?

- Ja, det är en konstruktion som har funnits länge. De senaste åtta till tio åren har vi levt i en lågräntemiljö, vilket gjort att det inte varit aktuellt. Nu är vi i ett annat läge, och det finns ett ökat intresse för skuldfria föreningar, som också är att föredra för dem som önskar sig en mer förutsägbar bostadsekonomi.

I Emiles Trädgård så kommer föreningen ha goda intäkter via de kommersiella lokalerna som garaget, restaurangen, gymmet och övernattningslägenheterna, vilket ger en extra trygghet.

Möjligheten för föreningen att hyra ut parkeringsplatser och lokalytor är värdefullt. Genom att ha flera intäktsben, blir det en mer stabil grund för föreningen. En god ekonomi för föreningen är i sin tur viktigt för dig som boende.

Fördelar med en skuldfri bostadsrättsförening:

  • Bostadsrättföreningen har en starkare ekonomisk grund.
  • Boende undviker potentiell dubbel räntesmäll, där boende och föreningens räntekostnader ökar samtidigt vilket leder till ökade boendekostnader både ökade räntekostnader och ökad årsavgift.
  • Lägre och mer förutsägbar årsavgift jämfört med lägenhet i traditionell bostadsrättsförening.I vårt fall ingår alla bekvämligheter som exempelvis underhåll av poolen och trädgården.

Se Per Anders Forsgren förklara den ekonomiska stabiliteten och fördelarna med att bo i Emiles Trädgård nedan:

Logo mediator

Kontakta oss

Skriv upp dig med dina kontaktuppgifter nedan, så kommer en av våra erfarna mäklare att kontakta dig för att berätta mer om Emiles Trädgård, svara på dina frågor och guida dig genom processen. Dessutom får du en exklusiv inbjudan till vårt lanseringsevent den 29 maj, där du kommer att få en första titt på vad Emiles Trädgård har att erbjuda.

Karta